Почистването беше организирано от инвестиционната компания Green Life Property Development под мотото "Да изградим бъдещето в хармония с природата", предаде БТА. Плажът не се използва от години заради натрупани отпадъци. Към момента той не е даден на концесия и никой не се грижи за състоянието му.
Част от "находките", изхвърлени от морето или от хората, са включени в специална изложба. Присъдени са три награди за най-любопитен и необичаен намерен предмет. Най-високото отличие е присъдено на четирима младежи от Бургас за намерена и пренесена от тях шестметрова тръба. Green Life Property Development е връчила и специална награда - икона на Света Богородица, на семейство Макдоналд от Великобритания за активност в инициативата.
Компанията Green Life Property Development е наследник на Build Invest Group, една от първите компании за недвижими имоти на българския пазар. Инвестира в изграждането на ваканционни комплекси в българските морски и скикурорти, като предлага луксозни апартаменти на купувачи от Великобритания, Ирландия, Русия, Испания и Скандинавския регион.