Парцелът в Бургас е над 76 хил. кв.м, към него има и цехове, складове, леярна, парокотелна централа.  Те са собственост на "Метални изделия" АД, което ги е ипотекирало в полза на Юробанк И Еф Джи през 2005 г. Имотът не може да се продаде вече половин година. Първоначално цената, от която трябваше да започне наддаването, беше 30 млн. лв., а сега е паднала на 21 млн. лв. По закон цената, от която започва наддаването, е 75% от пазарната стойност. Това означава, че пазарната оценка на този парцел през август 2009 г. е била 40 млн. лв.

На продан за 2.7 млн. лв. е изнесена и текстилна фабрика в Габрово, собственик на "Мартело трикел". Заради дълг към Уникредит Булбанк предприятието се продава, като имотът е над 13 хил. кв.м и в него има 5 промишлени сгради. С начална цена от 1.7 млн. лв. се продават имоти на фабриката за амбалаж, тапи и капачки "Артглас" в Асеновград.

От сайта на фирмата става ясно, че през 2008 г. тя е инвестирала в нови машини и е получила два сертификата за качество. На публичен търг са изнесени и сгради и парцели за 1.2 млн. лв. на друг производител на опаковки - "Присое", във великотърновското с. Присово.  

Заради дълг на производителя на вина и ракии "Владимир дистилърс къмпани" към Инвестбанк съдебен изпълнител от Силистра подава 30 дка промишлен имот на дружеството. В него има 30 сгради и складове и цената, от която ще започне наддаването, е 1.5 млн. лв. Останалите имоти, изнесени на публична продан, са на производители на храни, текстил, строителен, дървен и посадъчен материал.

Частните изпълнители трябва да продадат и седем малки хотела в Балчик, Черноморец, Бяла, Твърдица, Гюльовица и Ясна поляна. Най-скъпият и големият сред тях е комплекс в Бяла, който е в груб строеж. Търгът за него ще започне от 1.5 млн. лв. В Балчик се продават две вили за близо 1 млн. лв., собственост на гражданин. Частният хотел "Свилена" в Черноморец пък е оценен под 300 хил. лв.