Конкурсът се организира от Общински детски комплекс (ОДК) и Община Бургас, предаде "Фокус". В конкурса могат да участват деца в предучилищна възраст и ученици от 1 до 12 клас. Готовите материали ще бъдат разделени в четири групи – изработени от деца на 6 г., от ученици в 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас.

Великденските картички трябва да бъдат във формат А4 сгънат на 2 с интересен дизайн. Материалите и техниката за изработването им е по избор – пастел, акварел темпера и други. По желание на своя автор картичките могат да съдържат и празнично послание. Участниците трябва да напишат на гърба на всяка картичка трите имена, години, клас, училище и телефон за контакт. Декоративната украса следва да бъде подходящо аранжирана като материалите отново са по избор.

Представените материали трябва да включват символи, съответстващи на празника и да не са публикувани досега в Интернет.

Готовите картички и украса трябва да бъдат изпращани на адреса на Общински детски комплекс – ул. „Райна Княгиня” № 11, най-късно до 17.00 часа на 23 март. Награждаването на участниците в конкурса ще се състои на 30 март от 16.00 часа в Младежкия културен център. Отличените творби ще бъдат представени в изложба с благотворителна цел.