Престижният турнир се проведе в Барселона, в който участваха футболисти до 18 годишна възраст от всички европейски страни и Египет. Българските футболни надежди бяха представени от юношеския отбор на ФК „Созопол" и детския отбор на „Славия",София. В оспорваната надпревара с 158 отбора созополските футболисти станаха трети, като оставиха зад себе си футболистите на Уелс, съобщи Дарик.

На финалите младите футболисти прегазват един от 37-те отбора, с които Германия се представя в турнира. Първото и второто място заемат отбори на Германия и Румъния. Созополските футболисти получиха поканата за участие от сроден футболен клуб от Кьолн, Германия, а участието, което продължи една седмица, беше спонсорирано от община Созопол. Треньорът Стоян Георгиев подари купата и сребърния медал от престижния турнир на кмета Панайот Рейзи, който е президент на футболния клуб и му благодари за оказаната морална и финансова подкрепа.

"Вашата съпричастност и отговорност към футболния клуб привлича все повече млади хора от общината, които желаят да тренират", заяви по време на срещата с кмета треньора. Той изказа благодарност от името на 16-те футболисти представили страната ни и Созопол по най-добрия начин в Европа. Стоян Георгиев е треньор на 80 футболисти, трениращи в три групи - подготвителна, детски отбор и юноши младша възраст.