Организатори на събитието тази година са Министерството на образованието, младежта и науката, Регионалният инспекторат по образование /РИО - Бургас/ и Сдружение "Арт фолк" - Бургас със съдействието на Община Бургас, съобщи Burgas24.bg.

Детският празник на изкуствата "Радост на брега" ще започне на днес от 9.00 часа с изпълнения на танци, които ще се проведат в Бургаската опера, залата на ОУ "Братя Миладинови", концертна зала "Проф. Иван Вульпе" и Младежкия културен център. От 17.00 часа от площад "Тройката" ще бъде празничното дефиле на участниците, а от 18.30 часа в Бургаската опера ще се проведе тържествен концерт, с който ще бъде открито тазгодишното издание на фестивала. Международният детски фестивал и тази година ще има конкурсен характер и ще се проведе в пет отделни раздела - Музика, Танц, Изобразителни изкуства, Поезия и Театър. В това издание на фестивала ще вземат участие 58 творчески състави от България, Украйна, Грузия, Словакия и др.

Всички участници са изпълнители на класически и народни инструменти, танцьори, певци, артисти, поети и художници. Награждаването на най-добрите участници и закриването на третото издание на фестивала ще бъде на 23 юни /сряда/ от 18.00 часа в залата на ОУ "Братя Миладинови".