Ихтиологът доцент доктор Апостол Апостолов обясни, че рибата е от семейство Звездобройци-Ураноскопиде и е отровна, предаде БТА.

Може да се консумира, но след добро почистване на вредните шипове. Уловеният екземпляр е около 20 сантиметра, има малки зъби, а на главата в областта зад очите е разположен електрически орган, който произвежда ток до 50 волта. Зад гръдната перка се намира дълъг, остър и отровен шип, свързан с отровна жлеза. В района на Средиземно море има смъртни случаи от убождане с този шип.

Представителите на това семейство обитават тропическите и умерените географски ширини във всички морета и океани от крайбрежната част до големите дълбочини. По нашето крайбрежие тази риба може да се срещне на дълбочина до 70 метра, а през топлите летни месеци се изкачва до 20 метра. Тя е рядък вид в Черно море.