Това съобщи Сахак Сахакян, старши експерт "Ловно и рибно стопанство" към Регионалното управление по горите, съобщава Burgas24.bg. От тях 104- ма са признати за виновни на втора инстанция.

"Народната поговорка е казала, че "Една лястовичка пролет не прави". Ако само системата на горите беше тръгнала да воюва срещу бракониерите, казвам да воюва, защото ние се изправяме оръжие срещу оръжие с нарушителите, нямаше да имаме резултати както правилно казахте до преди няколко години. Сега обаче твърдо с нас са и органите на полицията. Виждаме решения на съдилищата, което нас ни удовлетворява", посочи Сахакян.

Той допълни, че нарушителите биват лишавани от право на лов до три години от ловните сдружения ,на които са членове, а от полицията отнемат оръжието с което е извършено престъплението. "Скоро имахме случай и на отнет джип, който беше конфискуван заедно с едно диво прасе. Имаме случаи, които приключиха тази година, започнали от есента на 2008 година, които много пъти бяха връщани от съда, шикалкавения, с много експертизи, които се налага да бъдат правени, но така или иначе надяваме се, че здравият разум ще надделява и тези крадци на дивеч ще получават своето заслужено наказание и ще сме една нормална държава", каза още Сахакян.