Това заяви управителят на общинската фирма „Бургасбус”, която изпълнява градски и междуградски превози инж. Петко Драгнев, цитиран от агенция  „Фокус”. Той се надява да устоят максимално дълго на натиска на високите цени на горивата.

Максимално се натоварват автобусите, които се движат на метан и тролейбусите, които се захранват с електричество. Драгнев каза още, че не са далеч и от мисълта за съкращения на персонала, за да се направят икономии във фонд работна заплата. Ще бъдат съкратени служители, които работят в звена, които не са натоварени на 100 %, а тяхната дейност ще бъде поета от други работещи във фирмата. Това ще бъде направено с цел да не се увеличи цената на билета и да не рефлектира върху клиентите увеличението на горива.

Няма да има съкращаване на превозите по междуселищните връзки, категоричен бе Драгнев. Той допълни, че общинският превозвач може да издържи на натиска на цените на горивата максимум два месеца, но се надява това увеличение да не бъде постоянно и цените на горивата да се нормализират. В противен случай ще се пристъпи и към орязване на отстъпките, които фирмата предлага на редовните си клиенти при закупуването на карти. Цената на билета ще се задържи един лев максимално дълго време, но ако цените продължат да се увеличават, ще бъдат увеличени и билетите.