За това ще преговаря инвеститорът "Инти" ООД, в която има и руски капитали, съобщи шефът на фирмата Йордан Георгиев, цитиран от в. "24 часа".

"Има такава идея, но помещенията ще са в частта на инвеститора. Ние на драго сърце ще му помогнем с контактите ни с руските актьори и филмови дейци", заяви секретарят на Съюза на кинодейците Васил Мареков. Идеята била уникалната сграда да се превърне в средище за културен обмен и в нея били посветени имена като Никита Михалков и Сергей Бондарчук. "Защо например руските звезди да не си закупят апартаменти в Созопол, ако проявят интерес", подхвърли Мареков.

В хотела кинодейците имат 35% дял, който получават като обезщетение от инвеститора за терена си от близо декар. Била замислена и модерна кинозала. Според Мареков инвестицията идеално щяла да се вписва в "Аполония". По проект сградата трябва да бъде завършена през лятото на 2012 г.

В същото време хората от близката ул. "Лазурен бряг" в Созопол започнаха подписка срещу строежа. Тя ще бъде предоставена на областния управител Константин Гребенаров и на ресорните министерства. "Вече сме събрали около 100 подписа. Обадиха ни се за подкрепа и хора от чужбина, които са почивали в Созопол и имат хубави спомени от града", твърди инициаторът Георги Пазвантов. "Не търсим политически ефект и не целим да дискредитираме отделни личности. Просто искаме да знаем дали при този строеж се спазва законът", каза още той.