Специално внимание беше отделено на пешеходната пътека на ул. "Транспортна", където автомобил премаза 12-годишно момиче, предаде Дарик.

Експертите решиха, че на този етап тя може да бъде премахната, а в разделителната ивица на улицата трябва да се монтира преградно съоръжение, за да се прекрати пресичането на това място.

Кметът Николов разпореди да се провери дали по линия на проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас" може да се заложи съоръжение за безопасно пресичане на ул. "Транспортна".

Специалистите трябва да кажат дали ще бъде подземно или надземно. На вчерашното заседание бе решено съвместна екипи на Общината и пътна полиция да обиколят целия град и да направят актуален регистър на съществуващите пешеходни пътеки. След изготвяне на регистъра предстои следваща среща, на която пешеходните пътеки ще се гледат квартал по квартал, улица по улица, за да се прецени кои да бъдат премахнати и къде да се правят нови.

Комисията реши и друго - движението по двете нови улици, които Община Бургас построи при бл. 55 и 56 в к-с "Славейков", ще стане еднопосочно. Там ще бъдат заличени две паркоместа, за да се маркира пешеходна пътека.