В момента мерки за енергийна ефективност се въвеждат в ОДЗ 1 "Морска звезда" и ЦДГ 7 "Синчец", каза зам.-кметът по Образование в община Бургас Йорданка Ананиева пред "Фокус".

Тя обясни, че преди ремонтните дейности са проведени родителски срещи, за да се обясни на родителите какво точно ще се случва. Тъй като някои от тях ползват детска градина и през лятото, направено е така, че да не се пречи на ремонта и обратното – той да не пречи на децата.

"С тези два ремонта няма да остане несанирана детска градина в града, но остават още някои в съставните на Бургас селища", каза зам.-кметът .

"В Рудник сме подали проектно предложение по проект "Красива България", който тази година не бе финансиран. Не сме се отказали да подадем предложението и за догодина ще търсим възможност да го финансираме. Остава и детската градина в Равнец, за която също търсим възможности, имаме готовност да бъде включена в различни програми и проекти. За детската градина в Черно море имаме колебания дали да правим ремонт на съществуващата сграда, или да изградим нова. Тази дилема ще бъде решена, за да може следващата година да предприемем действия", уточни зам.-кметът.

Подобна дилема стои и за филиалът на детска градина "Ханс К. Андерсен". През септември ще е готова и детската градина в бившето 5-то РПУ в к-с "Лазур". Там в момента се обзавеждат стаите.

Ананиева обобщи, че в почти всички училища и детски градини през лятото се извършват малки и текущи ремонти.