Близо 1 час отсечката "Сарафово“ - Поморие беше затворена, след като четири автомобила се удариха верижно в района към 11.30 часа, предаде БНР.

Няма сериозно пострадали. Един мъж е с болки в крака, състоянието му е стабилно, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Причината за катастрофата е аварирал в дясната лента камион, който не се е обозначил непосредствено след завой на около 200 метра преди разклона за Каблешково.

Автомобил, движещ се в дясната лента, за да не допусне удар в каросерията на камиона, се отклонява рязко в ляво и в него се удрят три коли, излизащи от завоя. Шофьорите им не са имали видимост, за да видят маневрата на първия водач, уточниха от бургаската полиция.

На мястото пристигнаха екипи на МВР, пожарната и Спешна помощ. До разчистване на пътя движението се извършваше бавно, двупосочно, само в едната лента.  Това доведе до близо два километра колоната от чакащи автомобили в района.

Нормалното движение вече е възстановено.

Камионът е превозвал понита на цирк "Балкански", който на 26 и 27 юли имаше представления в Бургас, съобщи OFFNews като цитира собственика на цирка Александър Балкански. По думите му шофьорът спрял, заради запушване на филтър. Животните не са пострадали, една драскотина няма и на камиона, каза Балкански.