"Подземният град" ще се намира под морската градина, където сега има бомбоубежища. Проектът ще бъде изцяло съобразен с основното предназначение на бомбоубежищата и използването им в случай на извънредни ситуации, предаде БТА.

Идейният проект е изграден върху две основни дестинации във времето и пространството, които ще дадат възможност с влизането от централния вход посетителите да започнат своето интерактивно пътешествие.

Дигитален образ в реални размери на делфин ще посреща зрителя още от входа и ще го придружава по коридора до галерията "Морето - Морски приключения", където той ще се гмурне в потънал кораб, ще стане участник в пиратска битка, морска буря и др.

Втори аватар - на римски аристократ, ще повежда посетителя в другия коридор "Градът - Пътуване във времето". Там ще се запознае с историята на Пристанище "Порос", с античния град "Акве Калиде", ще усети атмосферата на стария Бургас с неговата уникална градска култура и архитектура, каза архитект Радомир Серафимов, от фирмата, която проектира "подземния град".

Там ще се въведат високотехнологични визуални средства - прожекция, механика, звук, светлина, графика, 4D и 5D ефекти. "Подземният град" трябва да бъде открит за посещения до 2015 година.

Бомбоубежищата в морската градина на Бургас са изградени през 60-те години на миналия век. Галериите са общо 12, свързани са помежду си със 17 коридора и 4 изхода. Общата им площ е 3180 кв. м.