Посетителите са предимно чехи, руснаци, поляци, австрийци. Специално заради параклиса са дошли и двама водолазни инструктори от Франция.

Атракция тази година е предизвикала двойка пловдивчани, като момчето е дало годежен пръстен на своята любима пред параклиса.

Желаещи да се женят под водата засега няма, но е имало няколко двойки, които са сключвали брак на брега, като церемонията е включвала водолази, изплуващи от морето, да им поднасят дарове.

Няма такса за посещение на параклиса. Воаяжът до него се прави по време на обученията по гмуркане, които провеждат инструкторите от водолазния център.

Сезонът за гмуркане се открива още през април и продължава до октомври.

Водата през есента е по-чиста и предразполага за водолазни пътешествия, обясни Тодор Попов.

Подводен оператор е заснел филм за това как изглежда параклисът година след неговото откриване. Лентата ще бъде излъчена скоро по Българската национална телевизия.

Подводният „Св. Николай Чудотворец" бе построен през юни миналата година на юг от местността Буруна край Приморско. Той се намира на 6 метра дълбочина, като е изграден от четири водоустойчиви плочи. На едната е изобразен образът на Св. Николай, другата служи като олтар със свещник и метален кръст, където посетители могат да запалят химически пръчици вместо свещи. На третата плоча има християнски надпис, а на четвъртата - поздравът „За равен брой", който е изписан и на плочата на брега.