С тези отличията кметът на града и председателят на Общинският съвет ще награждават български и чуждестранни граждани за заслуги и принос към жителите, съобщиха от пресцентъра на градската управа.

Предложенията трябва да са съобразени с изискванията на Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас.

Конкурсната програма включва изработване на проекти за възпоменателен медал с лента "Почетен съветник на Община Бургас", възпоменателен медал "Почетен гражданин на Община Бургас" и плакет "Ключ от кулата" на Бургас с герба на градя с врязан и монтиран в него стилизиран ключ, придружен от медал.

Званието "Почетен съветник" е едно от най-ценните и достойни за уважение отличия, което се дава за изключителен принос и заслуги за развитието на Община Бургас, постижения в областта на обществено-политическия, научния, стопанския, социалния, културния и спортен живот, и популяризирането на името на града и общината.

Със званието "Почетен гражданин" се удостояват български и чуждестранни граждани с особено големи заслуги и принос към града и жителите му.

Плакетът "Ключът от кулата" се връчва от кмета на града за заслуги в изпълнението на своя граждански или служебен дълг, принос в развитието на град Бургас, съхраняването на историческата памет на града и дарителството, както и на важни гости на града.

Крайният срок за предаване на предложенията за конкурса е до 17.00 часа на 17 септември 2014 г. Документацията се подава в деловодството на Община Бургас.

Конкурсната документация е публикувана на сайта на Община Бургас, раздел "Обществени поръчки", профил на купувача, http://www.burgas.bg/bg/notice/index/62.