Пристигналите на място служители на „Обществен ред и сигурност” обаче пусна задържания, преди да дойде полицията, съобщи Topnovini.bg.

Случката се разиграва около 14,40 часа в един от известните ресторанти на ул. „Васил Априлов”, на няколко метра от Компаса на улица „Александровска”.

По данни на свидетели крадецът задигнал храната от една от масите, както и други вещи, и хукнал да бяга. Веднага след него се втурнал сервитьорът Валентин и го хванал. С помощта на още няколко човека злосторникът е съборен на земята и задържан.

Персоналът на заведението сигнализира полицията.

Преди полицаите обаче се появили общинските служители от обществен ред, които също получили сигнал за просяка пред заведението. Преди още да са научили обстоятелствата около инцидента, те казали на задържания да си ходи.

Докато мъжете им обяснят истинската случка, крадецът успял да избяга в посока подлеза на Операта. След като разбрали за какво става въпрос, общинските охранители тръгнали след него, за да го върнат, но безуспешно.

Няколко минути след това на мястото пристигнали и полицаите, на които не им останало нищо друго, освен да опишат случая в протокола.

Служителите на ресторанта се оплакват, че същият човек всеки ден през половин-един час ограбва клиентите им. Краде им храната, чантите, или каквото завари на масата.

Днес отново го направил няколко пъти.

След описание на злосторника на полицията, стана ясно, че той е стар техен познайник. Лежал е в затвора за кражба. Той самият заявил, че повече няма да краде. Никой обаче не му вярва.

Сервитьорите са сигурни, че утре той отново ще дойде и ще тормози клиентите на заведението.