Прогнозната стойност на обществената поръчка е 125 000 лв. без ДДС.

Целта на Картата на зелената система е да се документира местоположението на съществуващата дървесна растителност, нейният вид и да даде на декоративните дървета индивидуализиращ номер. Тя ще обхваща територията на комплексите „Братя Миладинови“, „Възраждане“, „Лазур“, Централната градска част и новата част на Морската градина, или около 630 декара.

Същата ще бъде изработена върху актуална кадастрална карта, осъвместена с действащия подробен устройствен план. Картата трябва да съдържа кадастрални и регулационни граници на улици, площади, УПИ за озеленяване и паркове - в съответния цвят, наименованията на улици, квартали, площади и др., и дървесната растителност, обозначена със съответна сигнатура за широколистен и иглолистен вид.

Картата следва да съдържа информация за всяко отделно дърво: координати, видов състав, биологични характеристики (диаметър на стъблото, измерен на височина 1.20-1.50 м, височина на растението, диаметър на короната и коментар за общото състояние), както и да има възможност за актуализация на данните.

Приблизителният брой на дърветата, които подлежат на обследване, е 7000. Крайният срок за изпълнение на поръчката е 30 декември 2015 г.