За целта представители на ОПУ-Бургас, „Пътна полиция” и община Созопол ще направят оглед на участъка от път I-9 Бургас – Малко Търново, преминаващ през созополското село.

Огледът ще се състои на 17 септември.

Целта е да се обезопаси пътя, на който на 11 септември шофьор блъсна бебешка количка и уби 11-месечно момиченце.

След пътния инцидент кметът на село Крушевец е внесъл в деловодството на ОПУ-Бургас искане за изграждането на „легнали полицаи“.

Досега подобно искане не е отправяно, както и по време на рехабилитацията на участъка от път I-9, уточняват от Пътната агенция по повод твърденията на кмета на селото Иван Иванов, че е искал отдавна да бъдат поставени "легнали полицаи", но безрезултатно.

Единственото предложение, което е направено през ноември 2012 г. е за подмяна на стари плочки на тротоарите в близост до площада в с. Крушевец и за извършване на довършителни работи до бензиностанцията, намираща се в селото. И двете искания са удовлетворени и изпълнени, допълват от АПИ.

Оттам посочват, че безопасността на движението е основен приоритет и съвместно с местната власт се предприемат мерки за ограничаване на риска от пътно-транспортни произшествия в населените места.

Например, по предложение на кмета на село Маринка в участъка от път I-9, преминаващ през населеното място, още при рехабилитацията на отсечката са изградени 4 „легнали полицаи“.