Момичето е направило опит умишлено да умъртви рождената си дъщеря - на 2 месеца, като поставила мокра хартиена кърпичка в гърлото й. Това се е случило на 2 декември миналата година в МБАЛ-Бургас, предаде БТА.

От съда посочиха, че опитът е останал недовършен, тъй като медици веднага са оказали помощ на бебето, с което е бил спасен животът му.

Днес петчленният съдебен състав установи, че отсъствието на подсъдимата се явява процесуална пречка за даване ход на делото. Присъствието й в процеса е задължително, тъй като срещу нея е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление.

Същевременно съдебното заседание е насрочено по реда на съкратеното съдебно следствие, която процедура изисква участието на подсъдимата.

Съдът обърна внимание, че подсъдимата не се явява в съдебната зала, въпреки редовното й призоваване, и не е посочила уважителни причини.
Това мотивира магистратите да постановят принудително довеждане на Еленка М. за следващото съдебно заседание по делото. За тогава е призована и нейната майка.

Процесът ще продължи на 9 октомври.