Следващия петък от 17:00 до 20:00 часа във фоайето на Младежки културен център ще се проведе първа по рода си "Чуждоезикова борса", съобщиха от община Бургас.

Събитието ще даде възможност на деца, младежки и възрастни, да се запознаят с голямото разнообразие от езикови курсове, предлагани от езикови центрове и училища от Бургас.

В деня на борсата представителите на центровете и училищата ще дават информация на всеки желаещ за различните видове курсове и програми по езици, които предлагат, условията за записването, съответната продължителност, цени, промоции и други.

Едни от най-интересните езици, по които се предлага обучение, са: латински, норвежки, хинди и арабски.

В събота ще има и практическо ателие на тема: "Успешният учител през погледа на д-р Томас Гордън". То е насочено към всички професионалисти, заети в сферата на образованието - учители, възпитатели, преподаватели във висшите училища, специалисти в сферата на неформалното образование, ръководители на образователни институции и социални услуги.

Събитието ще продължи два часа и е с вход свободен.

Сертифицирани обучители и представители на организацията ще говорят за това какво означава "трениране на успешни учители", защо учителите имат нужда от обучение, кои са препятствията пред обучението и възприятието и как да се справим с тях.

Те ще направят пред публиката и конкретни демонстрации за това как да се справим с неприемливото поведение на ученика, кои са най- типичните начини на противопоставяне (конфронтация) и повече за умението "Аз -послание".

За повече информация и записване в ателието, можете да се свържете с Младежки културен център на е-поща: mkc_bs@abv.bg, на телефон: 056/ 840790 или на www.mladite.eu.