43-ма миньори от нощната смяна, които приключват работа в 7 часа, останаха в рудника тази сутрин. Те са започнали работа в полунощ. Техни колеги им носят минерална вода и пакети с храна.

Двама бяха изведени заради влошено здравословно състояние, но останалите все още са на 300 метра под земята - вече 16 часа.

При пороен дъжд и за кратко извила се буря, протестиращи миньори блокираха пътя Бургас-Слънчев бряг в района на град Каблешково, съобщи БНР. С викове "боклуци и крадци" близо 100 работници спират движението на колите и в двете посоки се образуваха километрични колони от автомобили.
Това стана, след като се разбра, че днес няма да бъдат преведени парите им за заплати за юли, предаде  Нова телевизия.

Освен протестиращите миньори, на пътя са спрели багер и трактор, които пречат на нормалното преминаване на колите. От полицията поискаха документи на двамата шофьори, което предизвика гнева на протестиращите. До сблъсъци с полицаите не се стигна.

Плакати "Безпринципни управници" и "Жалка държава" са издигнали миньорите. Блокадата на пътя продължава. От полицията твърдят, че протестът е незаконен и ще се опитат да разпръснат събралите се хора.

По-рано Димитър Куюмджиев, представител на Министерството на икономиката и енергетиката, съобщи в Бургас, че работниците в мина "Черно море" ще получат трудовите си възнаграждения за юли, като на рудника ще бъдат преведени 270 000 лева.

"Към момента не е ясно кога ще бъдат преведени парите за юли. Най-вероятно това ще стане днес или утре", каза Куюмджиев.

Миньорите започнаха преди два дни едночасови предупредителни стачни действия в началото на всяка смяна. До днес, когато започнаха ефективен протест