На 11 септември 36–годишният мъж се качи с личния си автомобил на тротоара в созополското село Крушевец и премаза бебешка количка. 11-месечната Красимира, която бе в количката, загина на място. Стоянов бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост и оставен в ареста за постоянно.

Днес граничният полицай застана пред Апелативния съд в Бургас, като обжалва мярката си за неотклонение, съобщиха бургаските медии.

"Не знам какво се случи, може би техническа неизправност, колата тръгна наляво. Съжалявам много за случилото се. Моля за по-лека мярка", каза пред съдията Костадин Стоянов.

Прокурорът по делото Милена Досева настоя граничният полицай да остане в ареста, защото случаят е особено тежък и има вероятност той да се опита да повлияе на свидетелите.

Адвокатът на полицая - Благой Потеров обаче поиска подзащитния му да бъде пуснат под парична гаранция или срещу подписка. Според него, няма никакви доказателства, че Костадин Стоянов ще се укрие или ще извърши друго умишлено престъпление, ако бъде пуснат от ареста.

Все още няма точна експертиза дали полицаят е бил пиян по време на катастрофата, съобщи БНР. До момента данните от дрегера, кръвната проба и урината се разминават. Затова прокуратурата е възложила повторно изследване на пробите, което ще бъде извършено в Института по криминалистика в София.

В съдебната зала днес присъстваха приятели на обвиняемия, както и бащата на неговата съпруга. Те упрекнаха медиите, че са осъдили предварително Костадин.

В 13,30 часа ще стане ясно дали апелативните магистрати ще променят мярката за неотклонение на обвиняемия или ще я оставят без промяна.

Слагат 5 ”легнали полицаи” на смъртоносния път