Причина за новата блокада е, че хората от селото са недоволни от решение на бургаските магистрати.

В петък Апелативният съд в Бургас пусна Костадин Стоянов от ареста, като измени мярката му за неотклонение "задържане под стража" в по-леката "домашен арест".

Според съда, престъплението е извършено без умисъл, а наличието на алкохол в кръвта е под минималното количеството по закон.

Бащата на загиналото бебе Красимир Кънев заяви пред Нова телевизия, че мястото на граничния полицай е в ареста и законите трябва да бъдат равни за всички.

"Протестираме против домашния арест...Може да стане същото..не вярвам някой да упражнява контрол върху полицай. Мястото му е в ареста! Съмнявам се в достоверността на резултатите за алкохол...Искаме с адвоката повторна експертиза!", каза Кънев, цитиран от БНР.

Майката на Красимира - Нонка Кънева сподели, че се държи заради другото си дете. Тя също е на мнение, че ако убиецът е бил някой друг, са щели да го задържат за постоянно.

Близките искат справедлив процес и присъда. Жителите на Крушевец са готови по всяко време на денонощието да блокират отново и отново пътя в знак на солидарност с почерненото семейство.