Делото е отложено поради заболяване на подсъдимия Павел Господинов, съобщиха от съда, предаде БТА.

На 15 ноември 2012 г. Господинов подпали триетажна къща на стойност над 1,7 милиона лева. При пожара загинаха Диана Великова и родителите й.

Прокуратурата повдигна обвинение на 53-годишният мъж за палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на трима души.

Според държавното обвинение Господинов, който е известен с прякора си Харакирито, е запалил умишлено пожар. Диана Великова, и приятелят й Георги му дължали  600 лева, тъй като през 2009 г. живели под наем в негов имот.

През 2011 г. при конфликт с 39-годишния Георги, Павел се заканил с думите: „Сега ще видиш какво ще стане оттук нататък. Ще ви запаля”.

До последно обаче подпалвачът твърди, че не е знаел в старата къща в Созопол да е имало хора. Господинов дори се включва в гасенето на огъня. 

По делото трябва да бъдат разпитани общо 34 свидетели. Част от призованите за днес не се явиха в съдебната зала.

Призовани са и 13 вещи лица, изготвили 15 експертизи - съдебно- медицински експертизи, ДНК експертизи, дактилоскопни, пожаротехническа, химични, физикохимични и оценителски експертизи.

Господинов не се е явил в съдебната зала днес, а защитникът му е представил служебна бележка от бургаската болница за приемането на подсъдимия за стационарно лечение със сериозна диагноза.

Делото е отложено за 28 октомври и следващите два дни.

Ако бъде признат за виновен, Павел Господинов може да получи от 5 до 15 години затвор.