Пачев е обвиняем за организиране на "черно тото".

Комисията изпълнява разпоредбата в новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество за тримесечен срок за внасяне на иска след обезпечение на имуществото.

През декември 2012 г. 11 футболисти от ''А'' и ''Б'' футболни групи, участващи в посредничество при осъществяване на нелегални залагания, бяха арестувани при спецоперация на ГДБОП в Бургас. Арестувани бяха и двамата организатори на мрежата, като един от тях бе бившият футболист Тошко Панчев.

По време на проверка инспекторите на КОНПИ установиха разминаване между доходите и разходите на Пачев за над 1 000 000 лева.

През юни тази година по искане на КОНПИ Бургаският окръжен съд наложи възбрана на два апартамента и два гаража в Бургас, апартамент в Несебър и идеални части от къща и ниви в замлището на село Воден, община Болярово на обща стойност 385 737 лева на името на Пачев. Обект на запор бяха и средствата по банковите му сметки.

В иска на комисията влизат още средствата от продаден недвижим имот и два автомобила, суми за захранване на банкови сметки, включително и от трети лица и лихви от депозити.