Магистратите уважиха молбата на нападателя на Ахмед Доган, който сега е кандидат за депутат, предаде БТА.

Адвокатката му Боряна Авравома поиска съдът да промени мярката му в по-лека – подписка, и се позова на удостоверение, че той е регистриран като кандидат за народен представител. Тя каза още, че нейният клиент е бил дисциплиниран и не е нарушил до този момент наложената му мярка.

След изборите Енимехмедов отново остава под "Домашен арест", където ще изчака решението на съда по делото срещу него, решиха още магистратите.

И втората инстанция днес приключи процеса, но ще се произнесе в срок с решението си.

Октай Енимехмедов за пореден път подчерта в съда, че той не е извършил нападението на лидера на ДПС Ахмед Доган с умисъл и не е искал го да убие, а просто да предизвика реакция в българското общество.

На 8-та Национална конференция на ДПС на 19 януари 2013 г. Октай Енимехмедов се качи на сцената и насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган. Оръжието обаче не произведе изстрел.

Октай Енимехмедов бе издигнат от Инициативен комитет, представляван от Руси Ангелов Атанасов и регистриран на 19 август.

Енимехмедов неколкоратно е заявявал публично желанието си да се занимава с политика. На предходните парламентарни избори той претърпя неуспешен опит да се кандидатира за депутат от Бургас. Тогава в последния момент беше заличен като претендент за народен представител, тъй като при проверката на ЕГН-тата на хората, подкрепили подписката, се оказа, че част от тях не са действителни.