След серия от протести, обещания на ръководството на корабостроителниците и след намесата на министри, много от хората още са безработни и мизерстват в очакване да има се плати за положения труд, съобщава Нова телевизия.

Йордан е един от корабостроителите, останали без работа и без пари. От притеснение получил инсулт, наложило се дълго лечение. Сега е тубдиспансера с тежка пневмония. Разказва, че заради състоянието си отишъл при новия директор на корабостроителниците да иска парите си.

Николина има да получава цели 10 заплати. Изчислява, че това са над 5000 лева, но както бившите си колеги е загубила надежда.

Засега отговор на въпроса ще получат ли парите си съкратените работници и кога няма. Изпълнителният директор на корабостроителницата Диян Маринов е излязъл в отпуск по спешност, казва охранителят на завода. По думите му среща е възможна следващата седмица, а дотогава за работниците надежда няма.

През декември 2013 г. 150 работници в "Бургаски корабостроителници" бяха съкратени, като всеки от тях има да получава по няколко заплати. Общата сума, която дружеството дължи за възнаграждения е 700 000 лева.
Според уволнените работци фалитът на дружеството е бил умишлен.
През март частен съдебен изпълнител извади на публична продан активите на дружество “Бургаски корабостроителници“.