Това е едно от най-натоварените кръстовища в Бургас, тъй като през него минава целият трафик след магистралата за града, както и за курортите на север и юг.

Преди кръстовището от к-с „Изгрев” в посока „Славейков” най-лявата пътна лента е за направо и наляво, а вътре в самото кръгово движение се оказва, че може да се продължи само наляво.
Тоест шофьорите, които искат да продължат да се движат направо, не могат да го направят, след като вече са се включили в кръговото.

Объркването често може да доведе до инцидент заради натоварения трафик там.

На видео, предоставено от фондация „Безопасни улици от Валя”, се вижда как шофьор се престроява на най-лявата пътна лента, но очевидно иска да продължи напред. При опита си обаче за малко не се удрят с друга кола.
За щастие ситуацията се разминава без инцидент. Но шофьорът се принуждава да продължи наляво.

Маркировката е най-объркваща за шофьори, които идват от други градове и не познават бургаските улици.

Според Михаил Попов от „Безопасни улици от Валя” трябва да се смени маркировката, като се направи или за наляво преди и в кръговото, или пък да е за направо и наляво и на двете места.

Така шофьорите ще знаят къде да се престрояват и ще се избегнат инцидентите заради объркването.

"Маркировката е поставена преди доста време и е съгласувано с КАТ", обясни Чанка Коралска, директор на Дирекция „Строителство” в Община Бургас.

Тя каза, че ще изпратят експерти, които да проверят сигнала, и ако има несъответствие на маркировките в и преди кръговото, ще го поправят.

Кръговите движения в Бургас са доста опасни и заради липсващите пешеходни пътеки.

На нито едно така наречено колело в града няма „зебра”.

Така пешеходците са принудени да вървят километри, за да пресекат улицата.