Инцидентът е станал около 8,00 часа на кръстовището на бургаските улици „Шейново” и „Г.С.Раковски”, съобщиха от МВР. 

48-годишният Станко Кралев е отивал към кантората си, която се намира в близка кооперация, когато неизвестен мъж го напада и му нанася на два удара (единият странично над дясното ухо, а втория – в областта на лявото око).

След това нападателят побягва в посока ул. „Княз Борис І”. Биячът не е бил маскиран.

Свидетел на случилото се е бил охранител в близкото училище "Иван Вазов".

Пострадалият адвокат е откаран в МБАЛ - Бургас за получаване на лекарска помощ. Той е с контузия и наранено око, но няма опасност за живота му.

Извършителят на престъплението се издирва по описание от служители на Първо Районно управление „Полиция” - Бургас.

Към момента не изяснен и механизма за нанясяне на ударите (с палка или с юмрук).

Работата по случая продължава.

Това е второ нападение над адвокат в Бургас за месец и половина. На 11 септември трима млади яки мъже пребиха в центъра на Бургас друг известен адвокат - Иван Цанев.

Стоян Кралев е бил адвокат по редица наказателни дела с медиен интерес. Сред тях са делото за убийството на Калоян Станчов-Голямата Рижа, за убийството на барманката в "Слънчев бряг" от Михаил Менашки, за убийството на 23-годишния Тодор Стоев пред бистрото "Бохеми" от бившия полицай Евгени Ганев и други, припомня БТА.

Кралев е представлявал в съда и Димитър Желязков – Митьо Очите, както и на Димитър Кечеджиев, който пък беше сочен за част от "резервния отбор" на Очите, поел бизнеса с хероин по Черноморието след арестуването на боса им през април 2007 г., отбелязва Флагман.

Адвокатът е представял още братята Здравко и Валентин Доневи, и двамата наричани с прякора Капона. Първият е сочен като бос на имотната мафия, а името на втория се свързва с трафик на проститутки.

Клиент му е и ММА мениджърът Любен Джубрилов, който пък беше обвинен за пране на пари. В началото на годината обвиненията срещу него паднаха, поради липса на доказателства за престъпление.

Съпруга на адвокат Кралев е бургаската прокурорка Петя Кралева. Тя е обвинител по делото срещу Слави Тодоров и Слави Узунов, които бяха арестувани при спецакция в бургаския комплекс „Меден рудник” миналата седмица.
Те са заловени по подозрения за търговия с наркотици. В момента и двамата са зад решетките.