Районен съд – Бургас допусна делото да приключи със споразумение, след като Сандов се призна за виновен, и заяви, че разбира последиците на влязлата в сила присъда, съобщава "Флагман".

Мъжът е многократно осъждан
за престъпления против собствеността.

Сандов се признава за виновен в това, че на 28 юни т.г., около 02,20 ч., на булевард в близост до училище в Бургас, се заканил с убийство на бургазлия.

По делото е установено, че подсъдимият и негов познат се разминали при пресичане на булевард с пострадалия. Като преминал на отсрещната страна, той се обърнал и се загледал в тях, тъй като му се сторили подозрителни. След това се спрял да си запали цигара.

В този момент подсъдимият и неговият придружител се приближили с бърз ход. Пострадалият видял, че Сандов държи насочен към него метален шиш. Той го заплашил: „Какво гледаш, бе, ще те убия! Дай парите!“

Мъжът им отговорил, че няма в себе си пари, тъй като ги е изхарчил преди това.

Сандов се доближил до него като прехвърлил металния шиш в лявата си ръка, а с дясната грабнал цигарата от устатата му. Той напсувал човека и отново се заканил: „Ще ви избия всичките!“

Това предизвикало страх у пострадалия и той не реагирал. Тогава подсъдимият и другият, който през цялото време стоял безучастен, се отдалечили и се скрили зад близкия блок.

Пострадалият позвънил на тел. 112 и съобщил за случая.