Центърът се намира в двора на СОУ „Константин Преславски” в комплекс „Славейков”, съобщиха от общината.

Неговото изграждане продължи малко повече от половин година.

Спортният център отговаря на всички изисквания за подготовка на деца и провеждането на официални турнири за футбол 7 и футбол 9. В него ще могат да тренират повече от 1 300 деца от школата на „Звездичка”.

Футболното игрище е с размери 60/40 метра. Може да се разделя на три части, което ще позволява на повече отбори да водят двустранна игра. Покритието на терена е последно поколение изкуствена настилка.

Спортният център разполага още с две съблекални, треньорска стая и зала за теория. За изграждането му са вложени над 400 000 лева, осигурени от приятели на клуба и спонсори.

„Благодаря на първо място на Община Бургас, ние винаги сме разчитали на нейната подкрепа за реализирането на нашите идеи. Благодаря на всички компании и родители, които ни повярваха и с подкрепата си помогнаха тази наша мечта да стане реалност”, каза директорът на ДФК „Звездичка” Петър Алексиев при откриването на спортния комплекс.

В бъдеще на „Звездичка Арена” ще се провеждат и състезания от спортния календар на Община Бургас.

Възпитаниците на СОУ „Константин Преславски” ще могат да ползват базата за провеждане на часовете по физическо.

„Когато Общината, Общинският съвет, директорите на учебни заведения и цялата общественост обединят усилията си, добрите резултати не закъсняват. Чрез спорта може да развиваме здраве и колективно отношение. Благодаря на всички бизнесмени и родители, които помогнаха за изграждането на това прекрасно спортно игрище”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов при откриването на спортния център „Звездичка Арена”.