Централните улици сe преобразат в тематичен коледен дух. По традиция на 6-ти декември ще грейнат светлините на 18-метровата коледна елха. Тя ще бъде акцент в празничната декорация на обновения площад "Тройката", съобщиха от общината.

Отличената номинация в инициативата "Да украсим Бургас" ще получи тематичен сувенир, предоставен от Общинското предприятие "Морски знаци", и луксозния нов общински календар, какъвто ще има и за всички други оригинални предложения.

"Популярността и позитивната насоченост на конкурса "Да украсим Бургас" прехвърли очертанията на града. Тук взимат участие ентусиасти от съставните селища и квартали, жилищни блокове, институции, болнични заведения, частни домове, офиси, търговски обекти, детски градини, училища и др. Участието е лесно и включва само две стъпки - трябва да направите снимки на украсеното място", похвалиха се от общината.

Кадрите могат да бъдат изпратени на е-мейл: media@burgas.bg. Трябва да бъдат добавени - име, телефон за връзка и точен адрес.

Предимство имат обектите с външна декорация. Предложенията се очакват до 20 -ти декември, последен ден от конкурса. Снимковият материал ще бъде подробно разгледан от жури.

Победителят ще бъде обявен на 22-ри декември.