Това каза по време на откриването на официалната церемония по награждаването на победителите в конкурса „Зелен Бургас” 2014 зам.-кметът Красимир Стойчев, предаде „Фокус”.

„Изключително сме щастливи, че холандското посолство и останалите организатори са избрали нашия град, за да се проведе този конкурс за най-зелен град. Бургас два пъти спечели приза за най-добър град за живеене и един път приза най-добър град за правене на бизнес. Всякакви хубави идеи от нашите архитекти, ландшафтни архитекти, урбанисти, ние се стремим да ги приложим в града ни", каза той.

По думите му добрите практики от Холандия са заимствани, тъй като най-големият проект на Бургас е този за интегрирания градски транспорт. Наши работни групи са посетили Ротердам, Утрехт с цел прилагането на бързите автобусни линии и интелигентните системи в Бургас. Този проект е в ход. Строителните дейности се развиват бързо и се изграждат различни обекти.

Изгражда се и интермодалният терминал на автогара „Юг”. Предстои и започването на интелигентните ни системи.

"Вие, студените, които ще ни представите най-добрите концепции, надявам се, че ще бъдат оценени по достойнство от архитектите на Бургас, за да ги приложим като концепция за бъдеще в Бургас като най-зелен град”, каза още Стойчев.