Исковете са внесени в Бругаския окръжен съд, предаде Флагман.

От Неделчо Здравчев и семейството му се претендира имущество на стойност 1 267 663 лв. То представлява два парцела в Каблешково, община Поморие, парцел в Бургас и левовата равностойност на дружествени дялове и суми от ипотечни заеми и банкови сметки.

През 2014 г. Върховният касационен съд е потвърдил окончателно присъдата на Здравчев за това, че е в периода 2000-2010 г. се е занимавал с лихварство. Той е осъден на три години условно с петгодишен изпитателен срок.

За сметка на него Румен Кузманов получи ефективна присъда, която излежава от половин година във Ветрен. Комисията "Кушлев" претендира за имущество на стойност 1 239 228 лв. То включва апартамент в Слънчев бряг, дворно място и лозя на територията на община Бургас и няколко автомобила, както и сумите от продажбата на движимо и недвижимо имущество и левовата равностойност на дружествени дялове.

През 2014 г. Върховният касационен съд е потвърдил окончателно присъдата на Кузманов за това, че в периода 2007-2009 г. се е занимавал с лихварство, както и че е укрил данъци чрез подаване на декларации с невярно съдържание като физическо и юридическо лице.

От Феим Мурадов и семейството му се претендира имущество на стойност 1 735 575 лв. То представлява имот в Айтос, идеални части от поземлен имот на територията на общ. Руен, както и суми от продажбата на огромен брой автомобили, от продажбата на няколко имота и левовата равностойност на дружествени дялове.

През 2014 г. той е признат за виновен за това, че в периода 2003-2010 г. се е занимавал с лихварство.