Иванов беше назначен след конкурс точно преди една година. Сега екоинспекцията временно ще оглави неговата заместничка Таня Манолова, предадоха Топновини бг. и burgas.utre.bg.

В рамките на две години в РИОСВ – Бургас имаше няколко рокади. Преди Антоний Иванов на шефския пост беше Добринка Стоилова. Тя пък замени Бойчо Георгиев от ГЕРБ, който беше уволнен в началото на мандата на Пламен Орешарски.

По всяка вероятност за овакантеното място ще бъде обявен конкурс. Междувременно обаче бившият директор на РИОСВ Бойчо Георгиев води дела в съда за незаконно умолнение и нищо чудно съдът да го възстанови на поста.

Антоний Иванов смятал да се върне към частния си бизнес - хидрогеология. Името му се свързва със серия от скандали, сред които най-грандиозният бе този за концесията на резерват „Ропотамо”, отбелязва burgas.utre.bg.

През април тази година Иванов обяви нов конкурс за лодките, независимо, че РИОСВ вече имаше валиден договор с частна фирма. Тогава концесионерът обвини ръководството на екоинспекцията, че извършва груби закононарушения и определи действията като протекция към интересите на негов конкурент.

Името на Иванов нашумя отново през октомври тази година, когато гръмна скандала за разрешителното за строеж  на луксозен къмпинг на 166 дка в Крарадере.

Последва силен обществен натиск и поредица от протести на природозащитници, а екоминистерството внесе сигнал в прокуратурата по казуса.