Инцидентът станал около 05.30 ч. в неделя, когато компания, празнуваща Стефановден в заведението, строшила няколко чаши в земята, съобщава Топновини.бг.

Разхвърчалите се стъкла попаднали в краката на други празнуващи клиенти от втора компания. Младеж от втората група направил забележка на първата и те се скарали.

Охраната на дискотеката успяла да изведе спорещите навън, за да се изясняват. Тогава възникнало сбиване, в което взели участие общо около 15 души.

В това време 23-годишният охранител от фирма "Аватари" Костадин Георгиев от Бургас решил да премести колата си, за да не бъде засегната от инцидента. Той обаче попаднал в мелето, като е намушкан в корема с джобно ножче от 26-годишния бургазлия Христо Иванов.

Пострадалият е откаран в болница, където е установено, че е получил прорезна рана, която е затворена с три шефа. Няма опасност за живота на Георгиев. Той е оставен за наблюдение в бургаската болница.

Нападателят му Христо Иванов е задържан за срок от 24 часа в Пето районно управление на полицията. По случая е образувано досъдебното производство.

Във връзка с инцидента днес в Областната дирекция на МВР ще се проведе среща с представителите на охранителните фирми от региона с цел повишаване на мерките за осигуряването спокойствието и сигурността на посещаващите увеселителните и питейни заведения.