От документа става ясно, че актът за установяване на административно нарушение е съставен от главния специалист в дирекция „УКОРС“ в присъствието на двама свидетели на 18.10.2013 г.

„Поради нужда от медицинска помощ, спрях в района на Бургаската стоматология на улица „Александровска“, на която е забранено паркирането. Колата ми бе вдигната от преминаващ оттам паяк, след което си я получих от наказателния паркинг на общината срещу платена от мен глоба. Виновен съм. Само че, на 28 януари 2015 година получих наказателно постановление с глоба от още 20 лева, които предвид изминалото време, вероятно е набъбнала заради лихвите“, оплаква се глобеният Ивайло Петров в рубриката "Моята новина" на Нова телевизия.

Нормално ли е близо година и половина разлика във времето от констатирането на някакво нарушение, да получа постановлението, или замисълът е да се трупа лихва за Общината, пита Петров.

Той признава, че е нарушил правилата, като е паркирал на ул. „Александровска“ зад блок 137 в зоната на действие на пътен знак В-27. С това си действие той създава опасност и пречи на останалите МПС, пише в наказателното постановление.

"Няма никакви лихви в този случай. До 2 години имаме право да търсим шофьора-нарушител, за да получи наказателното си постановление. Веднъж му е било пратено, но не е бил открит, затова сега го получава. Лихвите започват да текат от този момент, а не досега", обясни шефът на общинска дирекция УКОРС Веселин Василев.