Седмината са арестувани при спецакция на полицията.

Сред тях има и непълнолетно момче - А. К., на 16 г. Останалите задържани са 18-годишният П.С., Й.Г. на 26 г.,  Й.К. на 21 г., А.Г. на 23 г., Б.Р. на 19 г., С.Т. на 23 г. и И.Р. на 19 г.

Всички те са съпричастни към редица престъпления, сред които осем кражби от домове и противозаконно отнемане на МПС, осъществени на територията на кв. "Горно Езерово".

Полицията е установила, че 18-годишният П.С. и 23-годишният С.Т. са извършители и на кражба на 70 луканки от частен двор, разположен на бургаската улица "Еделвайс", собственост на 53-годишен бургазлия.

Разкрита е кражба на акумулатор, осъществена преди два дни, от лек автомобил "Ситроен Саксо", с бургаска регистрация, собственост на 22-годишния бургазлия М.Ф., паркиран на бургаската улица "Минзухар" пред дом № 24 .

Извършител на деянието е 26-годишния Й.Г.

Междувременно П.С. заявил, че собственикът на л.а. "Ситроен Саксо" - М.Ф. му нанесъл побой в района до бл. 15 в ж.к. "Меден Рудник".

Мъжете са задържани със заповед за задържане за срок до 24 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава от служители на Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас.