След това ще има 20 дни за същинската подготовка за 31-то издание на Националната изложба за цветя с международно участие „Флора Бургас” 2015. Тя ще се проведе от 20 до 28 май и ще премине под наслова „Природа-човек-хармония”.

По думите на Богомилова, изложението ще бъде по-атрактивно от предходните.

Сградата в Морската градина ще е изцяло нова. В момента строителните дейности продължават. След приключването им, сградата ще стане многофункционална за различни изложби.

„Сградата е подходяща за съществуващия терариум, за по-дълга експозиция на цветя. Дори могат да се изложат и автомобили”, каза Богомилова пред "Фокус".

Ще се спазят всички традиции за цветното изложение Флора. Регламентът за участие се запазва същият.

„Ще има отново експозиции на цветя, на рязан цвят, отново ще се наблегне на производството, а не на вноса. Ще има декоративна растителност”, обясни Богомилова.

Крайният срок за подаване на заявка с конкретно посочена от участника изложбена и търговска площ е 20 април, на адрес: Община Бургас, ул. „Александровска” №26 или на електронен адрес: flora@burgas.bg.

„През април на заявилите желание да участват ще изпратим малка визуализация на това как ще изглеждат щандовете вътре”, каза още Богомилова. Изложбената площ е около 1300 кв.м., а търговската на закрито е около 400 кв. м.