Защитникът на Атанаска Георгиева пледира „невинна” и поиска тя да бъде оправдана, предаде Дарик радио.

Прокурор Димчо Маджаров заяви, че авторството на убийството, извършено на 10 април миналата година, е категорично доказано. Атанаска Георгиева сама, в своята квартира, е удушила с найлонова торбичка, залепена с тиксо, малката Алекс и затова тя трябва да влезе в затвора до края на своя живот и само това трябва да бъде наказанието, мотивира се обвинителят.

Росен Кожухаров, адвокат на родителите Веселин и Евалина Тодорови, пък заяви, че Атанаска трябва да понесе точно такова отношение, защото тя е социопат, при каквато и да било друга присъда няма никога да се интегрира в обществото и затова трябва да бъде изолирана завинаги от него.

Адвокат Калин Янев, служебен защитник на Атанаска Георгиева, обаче поиска тя да бъде обявена от съда за невинна, тъй като след нейното арестуване била малтретирана физически и най-вече психически, принуждавана да признае за убийството, поради което след това в залата три пъти променяше своите първоначални показания.  

Самата Атанаска отрича вината си и твърди, че непознат мъж е убил момиченцето.

Не съм наранила и не съм убила Алекс. Мога да се закълна в живота на децата си. Съвестта ми е чиста”, беше последната дума днес на подсъдимата, която обеща да говори след като чуе присъдата.

Тя ще бъде произнесена днес в 18 часа.