В протеста се включват брокери, туроперератори, хотелиери и представители на Българската инвестиционно строителна асоциация (БИСА).

Автопоходът ще започне от 12.00 часа в посока автомагистрала "Тракия".

Маршрутът е Бургас - квартал "Ветрен" и обратно с финална точка Морската градина пред паметника Пантеон, съобщиха от БИСА.

От там заявиха, в писмо до медиите, че представителите на асоциацията застават твърдо срещу антируската политика, водена от отделни представители на висша държавна администрация в България.

Изразяваме безпокойство относно опитите за прогонване на руските туристи и инвеститори от страната ни. Категорично заставаме зад искането да се прекрати незабавно антируската политика и всякакви кампании, които водят до отлив на руски туристи, се посочва в писмото.

Главният секретар на асоциацията Боряна Димитрова, каза за БТА,  че протестиращите ще настояват за незабавно икономическо стимулиране на туристическия сектор и сериозни визови промени с максимални облекчения за руските туристи, които да важат още за украински, беларуски и казахстански граждани.

Също така искаме да се предприемат спешни мерки за подобряване на инфраструктурата по българското Черноморие.

Призоваваме политиците да защитят икономическите интереси на България и на българския народ, като работят категорично в посока страната ни да остане и занапред "Зона на Мира", добави Димитрова