Бургас тази година беше изместен от София, която взе приза "Най-добър град за живеене през 2014" в класацията на в. "24 часа" и Дарик радио.

"Изградихме много нови басейни, с което се стремим да популяризираме плувните спортове. Тази година нямаме отбор в „А” група, но сме имали и се надяваме през следващите години пак да се състезаваме”, каза още той, след като получи наградата", ", заяви кметът Димитър Николов, предаде Топновини.бг.

Приморско пък получи приза „Парти град”.

"За Приморско е чест да бъде част от семейството на българските градове в този ден, когато те получават призовете си. Приморско е един уникален град по своята същност и туристическите дестинации. Ние полагаме усилия за развитието му и те се виждат. Ще продължаваме да работим в тази посока”, каза кметът на града Димитър Германов.

След награждаването той коментира и очаквания спад на руските туристи у нас заради кризата там.

По негови думи има известни притеснения и няма начин как отливът на руснаците да не се отрази на морския град.

От Общината обмислят други възможности за привличане на туристи от други държави. Те участват в изложения и популяризират града, в който всеки един гост може да усети съчетанието море и планина.

"Със сигурност ще има спад на руснаците, но се надяваме да привлечем туристи от други държави. Така спадът няма да се усети много”, каза Германов.

Стара Загора е „най-перспективен град”, Харманли – град герой, „зелен град на България” стана Хисаря. Варна получи наградата „Най-добър град за живот на младите”. "Най-красив град" е Асеновград.

Класацията на „Дарик” и „24 часа” се провежда за осма поредна година. Бургас е трикратен победител, като миналата година си подели наградата с Велико Търново. Два пъти победител е Варна, а сега София печели за трети път.