Съдебният състав с председател Събчо Събев постанови наказанието да бъде изтърпяно при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, съобщи "Фокус". 

Освен това съдът лиши Стоянов от правото да управлява моторно-превозно средство за срок от 13 години. Подсъдимият трябва да плати и разноските по делото.

Единственият коментар на граничния полицай, след като чу решението на окръжните магистрати бе, че ще обжалва. Максималното наказание, което той можеше да получи е 15 години затвор.

Костадин Стоянов може да обжалва присъдата в 15-дневен срок пред Бургаския апелативен съд.

(Очаквайте подробности)

На 11 септември м.г. 36-годишният Костадин Стоянов се качи с личния си автомобил на тротоара в бургаското село и премаза бебешка количка, в която беше момиченцето. Малката Красимира загина на място.

Делото срещу Стоянов започна в Бургаския окръжен съд през март. Според съдебната експертиза реакциите на граничния полицай са били забавени, тъй като е употребил алкохол и е пушил канабис преди да седне зад волана. Подсъдимият също призна, че в нощта преди катастрофата е пил. По думите му  - не повече от половин бутилка вино.

Днес обаче нова тройна автотехническа експертиза доказа, че Стоянов е управлявал автомобила си с 59 км/ч, а не с 50 км/ч, каквото е ограничението в населеното място. Първата експертиза сочеше, че той е шофирал с 49 км/ч.