Новият старт е точно 12 години и половина след екзекуцията на Стаматов, който по това време бе собственик на фирма за колбаси, съобщава "24 часа".

Той бе убит с един изстрел на 21 ноември 2002 г. с пушка "Еrma Verke", 22 калибър. За смъртта му има един осъден, с влязло в сила наказание - Бойко Стоянов.

Той е в затвора в Стара Загора вече 13-та година.

Стоянов е основен свидетел по делото, което ще започне на 26 май.

Другите двама обвиняеми са Пламен Дишков - Кела и Тодор Неделчев - Недьо. Те бяха осъдени задочно, но впоследствие ВКС отмени наказанията им - съответно 20 и 16 г. лишаване от свобода.

Близо 70 свидетели и вещи лица ще бъдат разпитани от съдебния състав с председател Събчо Събев. В майския график на съда са предвидени 4 дни - от 26-ти до 29-ти включително. След свидетелите са хора от тогавашното обкръжение на Мастара, криминално проявени като автокрадеца Атанас Кърчев, семейството на убития, както и криминалисти начело с Ботьо Ботев.

Делото трябваше да започне на 19 февруари, но внезапно бе изтеглено от прокуратурата. Този път това няма да се случи, ход ще бъде даден, прогнозират юристи, свързани с разследването.