Това съобщи за Topnovini.bg директорът на Дирекция „Сторителство” Чанка Коралска.

Очаква се веднага след празниците да започне ремонтът на част от една от най-кошмарните улици в града – „Сливница” – в участъка от ул. „Христо Ботев” до пл. „Тройката”. Тя беше разбита от тежката техника при ремонта на площада.

Огромните дупки направиха почти невъзможно преминаването през нея. Колкото и да внимават шофьори редовно разбиват колите си там. Вече са направени необходимите измервания и съвсем скоро ще започне ремонтът.

Най-вероятно другата седмица се очаква да стартира и реконструкцията на ул. „Раковски” в участъка от ул. „Гладстон” до „Шейново”. Старите павета ще бъдат подменени с асфалт. Това ще улесни движението по нея. Ще бъдат изградени нови тротоари, както и ще бъдат засадени нови дръвчета.

През миналата година беше извършен първият етап от проекта за ул. „Раковски”. Тя беше изцяло обновена в участъка от ул. „Гладстон” до бул. „Мария Луиза”. След реконструкцията и на частта до „Шейново” улицата ще има съвсем нов облик.

Ремонт ще бъде направен и на улица „Димитър Бракалов”, която също е в окаяно състояние заради ремонта на площад „Тройката”. „Всичко това е включено в разчетите ни. Всеки момент ще започнат ремонтните дейности и ще приключат преди активния туристически сезон”, добави в заключение Коралска.