Бургаският районен съд му наложил 5 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от пресцентъра на Темида.

Той е подписал споразумение с прокуратурата и се признава за виновен за това, че на 11 ноември около 11,20 ч. в бургаския комплекс „Изгрев”, до бл. 23, управлявал лек автомобил „Ситроен СЗ”, собственост на друго лице, след употреба амфетамини.

Съдебният състав е намерил предложеното споразумение като непротиворечащо на закона и морала и го одобри. Този акт на съда е окончателен.

В момента Стоянчов изтърпява и други наказания, наложени му от предходни осъждания - за хулиганство и кражба, извършени в условията на опасен рецидив.

Делото беше гледано на 5-ти юни тази година. Тогава Малката Рижа не издържа на дългия процес, който продължи почти цял работен ден, и поиска „оферта” от прокуратурата, припомня "Топновини".

След групирането на присъдите той ще трябва да понесе общо наказание от една година и осем месеца лишаване от свобода в затвор при първоначален строг режим.