Бургазлийката бе нападната и намушкана над 10 пъти с нож на 4 юли сутринта в бургаския кв. "Славейков". Жената бе откарана в МБАЛ-Бургас в критично състояние след масивна кръвозагуба. Все още има риск за живота й.

Часове след опита за убийство от бургаската полиция съобщиха, че нападателят на младата жена е задържан и това е бившият й съпруг Ивелин Ц., който е криминално проявен и осъждан.

Снощи обаче от Областната дирекция на МВР в морския град разпространиха официално съобщение, че истинският извършител е 28-годишният Георги Борисов Андонов от Сливен - настоящ приятел на Галина. Мъжът е криминално проявен и в момента излежава 11-годишна присъда за убийството на баба си. То бе извършено на 5 декември 2008 г.

Андонов е пуснат в отпуск от затворническото общежитие от 3 до 5 юли, когато е нападнал Галина.

От МВР уточняват, че след кървавата атака в съботната сутрин, от сформирания полицейски екип, под прякото ръководство на Бургаска окръжна прокуратура, констатират, че съществуват достоверни данни истинският извършител - Георги да се укрие и да напусне страната.

Тъй като според криминалистите имало и възможност мъжът да извърши ново тежко престъпление, се наложило разпространяването на информацията, че Галина Георгиева е намушкана от бившия си съпруг.

Всъщност Ивелин Ц. е съдействал на служителите на реда и след проведени разговори е освободен. Разследващите пък установили местонахождението на укриващия се Георги - апартамент в родния му град Сливен.

Спецполицаи от звено „Специализирани полицейски сили”, ползвайки тактическо проникване, неутрализирали 28-годишния мъж, който е направил пълни самопризнания. Той обяснил и причините за агресивното си поведение.

Георги Андонов е транспортиран в следствения арест в Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Същевременно от МБАЛ-Бургас призоваха всички, които могат и желаят да дарят кръв за 27-годишната Галина, предаде "Фокус".

Всеки, който желае, може да направи това до 14 часа в Отделението по трансфузионна хематология ( Кръвния център ) към МБАЛ-Бургас.

Заради множеството прободни ранни на пострадалата е необходимо да бъде прелято голямо количество кръв.