Двамата набирали момичета от вътрешността на страната като им обяснявали, че ще работят като компаньонки. Уговорката била парите да се делят по равно. Възрастта на момичета варирала между 23 и 25 години, съобщиха от ОД на МВР в Бургас.

Младите жени са настанявани в частни квартири в централната част на Бургас. Те посещавали адреси на клиенти или ги посрещали в жилищата, които обитавали.

За придвижване са използвали услугите на таксиметрови шофьори, на които могат да се доверят или личните автомобили на двамата задържани.

Стандартната тарифа била 100 лева на час. Ако има допълнителни услуги, искани от клиента, цената се покачвала до 500 лева.

Към момента са разпитани пет момичета, използвани за развратни действия, които по безспорен начин посочили, като организатори на дейността, задържаните лица.

Сутеньорите са развивали дейността си от октомври миналата година до арестуването им във вторник. За да накарат момичетата да работят са използвали принуда и облаги.

По случая са разпитани свидетели, направени са претърсвания на автомобили и квартири и са иззети веществени доказателства.

Двамата задържани мъже са привлечени в качеството си на обвиняеми за вътрешен трафик, като на единия е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража за срок от 72 часа", а на втория - "парична гаранция" в размер на 4 000 лева.

Работата по документиране на престъпната дейност на двамата продължава от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас.