Проектът е съвместна инициатива на Societe Generale Експресбанк и фондация Изиарт, като идеята на инициативата е чрез безплатни осем арт ателиета и импровизиран музей, децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на световното изкуство - Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Музеят на колела ще бъде разположен в Морската градина на площ от над 200 кв.м.

Работното време на "музея" ще бъде от 10.00 до 20.00 ч. с обедна почивка в най-горещите следобедни часове.

Във всяко едно от 8-те творчески ателиета участниците ще могат да създадат свои шедьоври, използвайки техники от различните периоди на историята на изкуството.

След като преминат през всички тях, децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.

Водещите на ателиетата, студенти и дипломанти на Националната художествена академия с опит в работата с деца, както и служители доброволци от Societe Generale Експресбанк.

Станка Желева - директор на фондация "Изиарт" обещава интересен и различен прочит на историята на изкуството, поднесен по изключително забавен начин за децата и техните родители.

Бургас е последната спирка на Музея след Стара Загора, Пловдив, Благоевград, София и Варна. Организаторите споделиха, че над 10 000 деца са посетили събитието до момента.