Най-голямото събитие ще е седмото издание на Spirit of Burgas, с участието на брит поп идола Роби Уилямс. Камионите за сцената на Роби Уилямс вече пристигнаха в Бургас. Започва подготвянето на плажната ивица за шоуто.

Сцената е 500-тонна и ще е буквално на 50 метра от морето, разкриха организаторите. Ще бъде поставена и 40-метрова видеостена. Концертът на британеца започва в 22.30 часа на 7-ми август. Той ще продължи два часа, а Kwabs ще подгрява публиката.

Фестивалната програма за август започва още утре с конкурса за песен "Бургас и морето". В 33-то издание на популярния музикален фестивал ще се конкурират нови и вече популярни изпълнители. Тази година "Бургас и морето" ще има и емоционално продължение. На 2 август маестро Стефан Диомов ще празнува 70-годишен юбилей на сцената на Летния театър. Да поздравят лично композитора ще дойдат известни поп изпълнители.

На 2 август в Бургас ще гостува и атрактивната детска експозиция на открито Музей на колела, която включва осем арт ателиета, посветени но основни периоди от историята на световното изкуство - Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм, Попарт.

До 2 август Бургас е домакин на фестивал на виното.

А на 4 август е кулминацията на тазгодишното издание на "Джаз в Бургас". На сцената на експозиционен център "Флора" ще излязат джазмени от България, Германия и САЩ.

На 4 август ще бъде сценичната премиера на произведението на Карл Орф "Кармина Бурана". То ще бъде представено заедно с "Болеро" на Морис Равел.

Внимание заслужава и "Ах, този ... Мюзикъл", с участието на Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева, посочват от Община Бургас. Той ще бъде представен на 24 август от 21.00 часа.

На 6 август почитателите на твърдата музика ще могат да посетят новото издание на Sea of Black Festival. На 8 и 9 август за трети път ще се състои Бургас Тату Конвеншън (Фестивал на Татуировките).

От 9 до 16 август морският град ще бъде домакин на второто издание на международния фестивал на куклените театри "Дни на куклите".

А от 17 до 21 август ще се състои Международният фолклорен фестивал. В тазгодишното 43-то издание ще участват състави от Грузия, Италия, Китай, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Естония и Непал.

Примата на българската музика Лили Иванова, любимецът на дамите Веселин Маринов, Йълдъз Ибрахимова, Мустафа Чаушев, Тоника Домини и Миро ще се представят с концерти на сцената на Летен театър Бургас през август.

Сред интересните места в Бургас се нареждат още пясъчният град и живата експозиция от тропически пеперуди в природонаучния музей.